top of page

Wat is zwangerschapsmassage

Een heerlijk massage, daar geniet elke vrouw toch van? In real life is het wel een stuk lastiger vanwege de dagelijkse drukte die wij ervaren. Maar eigenlijk zou je je regelmatig moeten laten masseren, want het werkt zo heerlijk ontspannend! Vooral voor mama-to-be’s. Als zwangere kun je zeker wat ontspanning gebruiken.


Wat is zwangerschapsmassage

Een zwangerschapsmassage is een ontspanningsmassage dat is afgestemd op de zwangere vrouw.


De zwangerschap is vaak een fijne periode, maar het kan lichamelijk ook erg belastend zijn voor het lichaam.

Bij een zwangerschapsmassage wordt er dus rekening gehouden met de klachten die ontstaan door de zwangerschap.

Door het masseren worden de spieren versoepeld en wordt de bloedcirculatie gestimuleerd.


Tijdens de zwangerschap gebeurt er in een relatief korte periode veel in je lichaam. De hormonen veranderen je spieren en gewrichten, alles wordt losser en soepeler om ruimte voor het kind te maken en je op de bevalling voor te bereiden. Deze veranderingen zorgen er meestal voor dat je sneller moe bent. Soms krijg je last van lichamelijke klachten als pijn en denk aan vermoeide benen, lage rugpijn, bekkenklachten en nekklachten.

Je lichaam houdt vocht vast en het kan zijn dat je slecht slaapt. De zwangerschapsmassage helpt om deze klachten te verminderen!


Heb je geen last van zwangerschapsklachten, maar wil je gewoon een ontspannen uurtje voor jezelf?

Ook dan is een zwangerschapsmassage een aanrader.

Ontspanning is zeer belangrijk voor jou en de kleine. Het lichaam krijgt op deze manier de gelegenheid om te herstellen en tot rust te komen. Dit herstel is noodzakelijk om je lichaam op krachten te houden en jullie gezondheid te waarborgen.


Vanaf wanneer is massage mogelijk?

Een zwangerschapsmassage is mogelijk vanaf veertien weken zwangerschap en alleen geschikt voor vrouwen met een gezonde zwangerschap. Vraag het bij twijfel altijd even na bij je verloskundige.

Je kunt je laten masseren tot de dag van de bevalling.


Zou je graag meer informatie willen over de massages, sporten tijdens je zwangerschap of na je bevalling bel gerust met Marjolein van Baren wat voor jou passend zou zijn.

9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page