top of page

Heb jij ook minder trek met de warmte?De grootste reden dat we minder trek hebben, is omdat je lichaam liever niet teveel bezig is met je spijsvertering. Door de spijsvertering komt er veel warmte vrij, terwijl je op die warme dagen juist warmte kwijt wil raken.

Je caloriebehoeften is daardoor ook iets lager dan in een koudere periode.

Het is wel belangrijk om gezond en voedzaam te blijven eten in deze periode!

eel gezondheidsproblemen met deze warme dagen komen voort uit te weinig eten en nog meer uit te weinig water drinken.

Maar hoe pas je alles toe met dit warme weer?


Meerdere kleinere maaltijden op een dag

Kleine, lichte maaltijden zijn beter te verteren met warm weer. Denk hierbij aan een salade met lekker veel groente, fruit of een lekker stukje vis.

Consumeer iets minder koolhydraten

Dit geldt vooral voor mensen die minder ondernemen en last hebben van een opgeblazen gevoel met warm weer.

Koolhydraten zijn nog steeds een belangrijk onderdeel van je voeding, maar iets minder kwalitatief goede en volwaardige complexe koolhydraten zouden dan een top idee zijn. Eet bijvoorbeeld volkoren brood ipv een witte boterham.


Barbecueën?

Daar zeggen we natuurlijk geen nee tegen met dit weer!

Hartstikke leuk en gezellig maar niet altijd even gezond. Bbq'en hoeft niet altijd gepaard te gaan met veel vlees, weinig groente en veel saus.

Het kan ook anders.

Een heerlijk stukje vis, groentespiesjes, gepofte aardappels en een heerlijke salade kunnen ook onderdeel zijn van een geslaagde bbq.

Dit heeft niet alleen meer vezels, vitamines en mineralen, maar het is ook makkelijker te verteren voor je lichaam tijdens deze warme dagen.

Eet niet te veel

Omdat je op tijdens de hitte misschien wat minder trek hebt, kies dan voor een mooi stukje vlees of vis ipv een hele plaat vol met vlees. Een kleine fruitsalade, wat groente en een stukje brood en je hebt een heerlijke en gezonde maaltijd.


Wees creatief en probeer nieuwe recepten uit op de bbq deze zomer!


Geniet van de zomer21 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page