top of page

Voeding, mindset en sporten 

Voeding, mindset en sporten


Twee weken geleden heb ik, Gina Sandifort, via Instagram en Facebook laten zien wat ik op een dag eet, hoe ik sport en wat ik doe om even tot rust te komen. Super tof dat jullie mij toen allemaal gevolgd hebben! In mijn verhaal heb ik alle hoogtepunten van mijn week geplaatst. Maar voor wie benieuwd is hoe mijn hele dag er precies uitziet, heb ik alles nog een keer op een rijtje gezet.


Zoals jullie weten ben ik erg druk en zijn mijn dagen goed gevuld.

Ik start mijn dagen om 06:00 uur, behalve op zondag. Als ik uit bed gestapt ben, ontbijt ik meestal havermout met fruit, noten en honing. Deze maaltijd bestaat uit ongeveer 550 kcal.

Na het ontbijt geef ik mijn eerste trainingssessie om 07.00 uur. Vanaf dan ben ik de hele dag bezig met training geven, coachen en andere werk gerelateerde activiteiten. Om 19.00 uur ben ik ongeveer klaar en ga ik lekker naar huis. Op zulke dagen beweeg ik best veel. Omdat ik de hele dag bezig ben, zet ik op z´n dag al snel 20.000 stappen!


Tussen al het werk door probeer ik ook even aan mezelf te denken. Zo probeer ik zelf ook even te sporten. Dit kan een krachttraining zijn, maar ook een stuk hardlopen. En als de tijd het toelaat, het liefst beiden. Ik probeer hier wel een beetje structuur in te krijgen. Zo loop ik op maandag, dinsdag, donderdag en zondag hard. Mijn collega Jim Doornbosch maakt elke maand een op maat gemaakt schema voor het hardlopen. We zijn aan het toewerken naar ene halve marathon ( 21 km ) eind maart / begin april.

Op dinsdag volg ik ook nog een yogales van mijn collega Sandra de Jager. Tussendoor doe ik nog aan krachttraining. Ik probeer dit minimaal 2 uur in de week te doen.


Tussen al het werken en sporten door moet er natuurlijk ook nog gegeten worden. Ik heb mijn eetschema volledig afgesteld op 1950 kcal. Dit in de verhouding 45% koolhydraten, 30% vetten, 25% eiwitten. Één dag in de week laat ik dit iets meer los en wil ik er even niet op letten. Niet dat ik helemaal los ga, maar gewoon even eten waar ik zin in heb en wat mijn lichaam aangeeft.

Mijn voedingspatroon is zonder gluten en koemelk. Daarnaast eet ik ook maar twee keer in de week vlees. Uiteindelijk wil ik gaan naar een voedingspatroon dat vleesvrij is. Dit heeft alleen nog wat meer tijd nodig. Ik ben van mening dat je z´n proces tijd moet geven. In een andere blog zal ik dit nader toelichten.


Omdat geen dag hetzelfde is, zal 1950 kcal niet voldoende zijn voor alle dagen; het is meer een gemiddelde. Ik stem dit dan af op de activiteiten van die dag. Op loop- en krachtdagen probeer ik wat er verbrand wordt ook weer aan te vullen met koolhydraten en na afloop van een training met plantaardige eiwitten. Door middel van een app hou ik bij wat ik eet. Zo kan ik goed zien wat ik aan het doen ben kwa voeding. De app geeft weer wat alle voedingsmiddelen bevatten op het gebied van voedingswaarden, vitamines en mineralen. Op deze manier krijg je een goed inzicht van je voeding en zal het ook makkelijker worden om iets aan te passen, mocht dit nodig zijn. Naast de voeding is het ook belangrijk genoeg te drinken. Ik drink op een dag 2,5 á 3 liter op een dag. Ik drink voornamelijk kruidenthee of water en meestal twee koppen koffie.


Naast mijn voeding slik in voldoende supplementen om aan mijn dagelijkse behoeften te komen. Zo slik ik drie keer per dag ´Magnesium compleet´, ´Dag en nacht formule Multi Vitamine´, ´Omega 3 visolie in combinatie met olijfolie´ en ´B12´. B12 is voor mij erg belangrijk om aan te vullen. Dit omdat ik maar twee keer per week vlees eet.


Een van mijn doelen is om een halve marathon te lopen. Daarnaast is een doel van mij om elke dag fit en energiek te zijn, zodat ik anderen fit kan maken en kan houden.

Ik hoor vaak dat het voor mij makkelijker zou zijn om fit te zijn ne te blijven, doordat ik in de sport werk. Maar geloof me, ook ik moet er hard voor werken en gaat het niet vanzelf. Het is belangrijk tijd te maken voor het sporten en het gezond eten. Wat ik eerder al zei moet ik ook mijn tijd zoeken om te sporten en een gezonde maaltijd te bereiden.


Door de drukke dagen merk ik dat ik af en toe ook even mijn rust nodig heb. Meestal ga ik dan een stukje wandelen of rommelen in de tuin. Ik doe op zulke momenten niets kwa werk of sport, maar neem echt even een momentje voor mezelf. Eens per vier á vijf weken geeft mijn lichaam aan dat het iets meer rust nodig heeft. Dan neem ik vaak een paar dagen rust om even bij te tanken. Verder is het ook belangrijk om een goede nachtrust te hebben. Daarom ga ik rond 21:30 naar bed en gaat de wekker weer om 06:00.


Af en toe leuke dingen doen vind ik wel belangrijk. Doordeweeks is het vaak alleen werkmodus en is er weinig tijd om even iets voor jezelf te doen. Maar in het weekend is het tijd voor thuis zijn, even ontspannen en even geen werk. Ik kan erg genieten van de openhaard of een vuurtje maken in de tuin, maar ook van tuinieren in de moestuin, klusjes rondom het huis of een lekkere strandwandeling maken. In de zomer vind ik het ook erg fijn om met een handdoek, een boek en een lunch een duinpan op te zoeken en gewoon even te genieten. Ook kook ik graag en haal dan in het weekend dan ook graag alles uit de kast om een heerlijke maaltijd op tafel te zetten.Ik wil jullie dit nog even meegeven: ´ Werk hard, genieten van de momenten die je wil koesteren. Vergeet wat er niet toe doet en heb de dingen lief die er wel toe doen. ´43 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page