top of page

Stand Up Paddle Boarding ( SUP)

Stand Up Paddle Boarding, oftewel suppen, is een Total Body Workout dat goed is voor lichaam en geest.

Gina een van onze instructeurs Supt al vele jaren en geniet hier zo van dat ze heeft bedacht dit over te brengen op andere Lets Go Sport instructeurs die nu met net zoveel plezier het water op gaan.

Omdat wij merken dat er een toename is naar de vraag om te leren suppen hebben wij onlangs een eigen 3 daagse cursus ontwikkeld waarbij we ook jullie de juiste technieken willen leren om heerlijk te genieten op het water.Maar oke waarom zou je gaan SUPpen volgens ons :-)Gezondheidsvoordelen van het suppen Lichamelijke voordelen: 

  1. Suppen is een Total Body Workout, de woorden zeggen het al je traint bijna al je spieren tijdens een SUP tocht of cursus.

  2. Tijdens het suppen ben je constant bezig om in balans te blijven waardoor ook de kleiner spieren in voeten, benen, core en armen aan het werk gezet worden.

  3. De focust op je balans is groot tijdens het suppen van begin tot eind ben je bezig met de buikspieren te trainen. Whoop Whoop niet meer oneindig veel zit ups uitvoeren :-))

  4. Suppen kan zo intensief gemaakt worden als je zelf `wilt doe je het rustig aan is je verbruik tijdens een tocht al gauw 400 kilocalorieën. Maak je er een volledige workout van door lekker door te peddelen kun je wel tot 600 calorieën verbruiken op een tocht.


Mentale en dus geestelijke voordelen: 

  1. Suppen word niet ervaren als echte sport waar je het meer gaat zien als een mooie hobby waarbij je een workout tegelijk doet.

  2. Wil je liever lekker ontspannen ook dit kan perfect op de SUP. Zoek een mooie stukje natuur, weinig wind, geen muziek en geniet van het rustige water en je tocht.

  3. Gezellig samen op pad is heerlijk je geniet van de mooie omgeving heb een leuk gesprek en komt helemaal tot rust door de natuur en de beweging van het water.

  4. Water heef iets magische en dat merk je als je lekker aan het SUPPEN bent je gedachten dwalen lekker af en je hebt echt even tijd voor jezelf.Onze conclusie SUPpen is een must in Nederland de natuur is prachtig en we hebben water genoeg.


13 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page