top of page

Sandra de Jager stelt zich graag aan jullie voor.Veel van de leden van Lets Go Sport kennen mij als de yogadocent van Let’s Go Yoga. Op verschillende avonden en ochtenden in de week geef ik yogales in de studio van Let’s Go. Ik geef verschillende vormen van yoga. Ik ben opgeleid als erkend Hatha Yoga docent en Yin Yoga docent. Beide vormen van yoga geef ik bij Let’s Go Yoga. Ook een samenvoeging van deze twee vormen namelijk Yin Yang Yoga. Hatha yoga is een wat actievere vorm van yoga, waarbij we houdingen niet zo lang vast houden. Maar waarbij de ademhaling en het ervaren van de houding wel heel belangrijk is. Yin yoga is veel rustiger, daarin blijf je 3-5 minuten in de houding. Naast de erkende yogadocentenopleiding, heb ik ook erkende bijscholingen gevolgd voor het geven van zwangerschapsyoga, hormoonyoga, yoga en stress, stoelyoga en yoga en kanker. Stoelyoga en zwangerschapsyoga staan ook op het lesrooster van Let’s Go Yoga. De kennis over yoga deel ik niet alleen in de groepslessen, maar zeker ook in prive de yogalessen en in yogatherapie.


Naast yogadocent ben ik ook opgeleid als integraal leefstijlcoach en trainer. De studio van Let’s Go Yoga is ook mijn praktijkruimte waarin ik mijn coachees/cliënten ontvang. Als leefstijlcoach begeleid ik mensen naar een gezonde leefstijl. Niet alleen door voeding te bespreken, of beweging. De gesprekken gaan ook over stress, gedachten en emoties. Maar ook over wie je bent en waar je energie van krijgt. Al deze factoren spelen namelijk een rol bij duurzaam afvallen of gezond leven zonder stress. Leefstijlcoaching wordt door de zorgverzekeraar vergoed wanneer er sprake is van een BMI van 30, of bij een BMI vanaf 25 en een verhoogd risico op hart- en vaataandoeningen, diabetes type 2, artrose of slaapapneu De leefstijlcoach moet dan wel zijn aangesloten bij de beroepsvereniging voor leefstijlcoaches. Dat lidmaatschap is momenteel in aanvraag. Je hebt dan een doorverwijzing nodig van de huisarts.


Dat voeding een belangrijke rol kan spelen bij hoe je je voelt weet ik als geen ander. Ik heb jaren zeer zware hooikoorts gehad en gebruikte daarvoor alle medicijnen die daarvoor nodig waren. Oog- en neusdruppels, antihistamine tabletten en een puffer. Door mijn voedingspatroon aan te passen, heb ik nu zelden klachten in het voorjaar. Datzelfde geldt voor de auto immuunziekte die ik heb, de ziekte van Hashimoto. Hierbij wordt de schildklier aangevallen door het immuunsysteem en gaat de werking sterk achteruit. En de hormonen die schildklier uitscheidt, zijn een essentieel onderdeel van de stofwisseling. Vaak helpt het slikken van medicijnen niet voldoende en heb je te maken met restklachten. Ook hierbij speelt de juiste voeding een grote rol, want ik heb geen restklachten meer. En dat is de reden dat ik de opleiding tot natuurvoedingsdeskundige heb gevolgd. Voeding kan namelijk een grote rol spelen bij hoe je je voelt. Bijvoorbeeld als je last hebt van darmklachten, eczeem, diabetes, hart- en vaatziekten, depressie, hoofdpijn, vermoeidheid en hormonale klachten zoals PMS, PCOS en overgangsklachten. En daar help ik je graag mee.


Meer weten over de yoga lessen van Sandra https://www.letsgosport.nl/yoga Of zou je graag aan de slag willen met jou leefstijl bekijk dan Sandra haar eigen website. https://sandradejager.nl


36 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page