top of page

Nicolette Groen in 't Woud verteld over haar ontdekkingstoch naar de juiste voeding #Blog20

Nicolette van der Helm - Groen in ’t Woud sport bij Lets Go Sport en verteld graag haar verhaal.


Ze heeft te dealen met eczeem en overgevoeligheden.

Dankzij aangepaste voeding en een fijne dermatoloog is het eczeem onder controle, blijkt uit haar verhaal.


In mijn babytijd had ik veel last van eczeem. Mijn moeder deed mij altijd in bad met speciale babyolie. Het eczeem verdween, totdat ik op mijn zestiende bezig was met mijn opleiding tot sociaal pedagogisch werker (SPW3). Het begon van de ene op de andere dag. Ik werd wakker en mijn gezicht was rood en opgezwollen. Na een paar dagen ben ik naar de huisarts gegaan en kreeg hormooncrème. Omdat het niet overging, werd ik doorgestuurd naar een allergoloog.

Uit allergietesten kwam naar voren dat ik onder meer allergisch ben voor graspollen en huisstofmijt. Mijn huid werd er niet beter op, mijn hele lichaam was rood en zat onder het eczeem. Een dermatoloog schreef daarom prednison voor. De dagen waarop ik dit medicijn slikte, waren heerlijk! Ik had weer energie en zag er weer ‘normaal’ uit. Op straat werd ik in ieder geval niet meer aangekeken.


Constant met huid bezig

Prednison is echter geen medicijn om zomaar permanent te gebruiken. De dermatoloog wist niet meer wat hij met mij aan moest en stuurde me naar een collega. Die vertelde dat ik constitutioneel eczeem heb: ‘Ga maar hormooncrème smeren.’ Ik voelde daar niets voor, omdat ik dat niet de rest van mijn leven wilde smeren. Ik was zestien jaar. Het was een heftige periode. Ik was bezig met mijn studie en had verkering, waarvan ik zou moeten genieten. Maar dat kon ik dat niet, omdat ik constant met mijn huid bezig was.


Dieet en smeren

Vervolgens ben ik naar een alternatieve arts gegaan, die mij testte. Ik kreeg het advies geen tarwe, suiker, noten, pinda’s en melk te gebruiken en veel water te drinken. Na verloop van tijd merkte ik dat het beter met me ging. Ik was ook tien kilo afgevallen, omdat ik bijna geen suikers meer binnenkreeg. Mijn huid bleef wel heel droog. De arts stuurde me daarom door naar een heel fijne dermatoloog.

Ik moest van haar teerzalf gaan smeren en dit werkte heel goed. Binnen een week zag mijn huid er echt veel beter uit. Op dit moment gebruik ik geen teerzalf meer, maar Protopic (tacrolimuszalf).

Ik bezoek deze dermatoloog nog regelmatig, want ik heb nog steeds last van mijn eczeem. Maar het is nu wel onder controle. Het zal – denk ik – nooit meer weggaan, maar ik weet nu wanneer ik welke crème moet smeren.

In de tussentijd heb ik mijn studie SPW3 en de vervolgstudie SPW4 afgerond. Tegenwoordig werk ik als pedagogisch medewerker met peuters op een kinderdagverblijf. Ik heb gelukkig altijd heel veel steun van mijn ouders en van mijn man gehad!


Op het gebied van voeding ben ook ik niet uitgeleerd en sinds een paar weken begonnen met het volgen van de Workshops over voeding bij Lets Go Sport inclusief het gebruik van hun super handige app die ik dagelijks gebruik.Nicolette van der Helm - Groen in ’t Woud


13 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page