top of page

Nederlanders steeds zwaarder #blog15

Gina Sandifort 


Als voedingsdeskundige en gewichtconsulent ben ik dagelijks bezig met klanten die iets willen veranderen aan hun lichaam. De grootste groep bestaat uit klanten die willen werken aan hun gewicht en fitter willen worden.

Op 27 november is dit het onderwerp van gesprek; werken aan (over)gewicht is niet alleen simpel minder eten en drinken of meer bewegen, er ligt een diepere oorzaak aan ten grondslag.

Te denken valt aan een ex-verslaafde, die een vervanger gevonden heeft in de vorm van eten, je opvoeding waarin je altijd getroost werd met het bekende snoepje erop of prestaties die beloond werden met wat lekkers en " het is toch alleen gezellig als er wat lekkers te eten en te drinken is "avondjes

Wat is dan wel goed eten?

Ik ben geen wetenschapper, maar wel deskundige op het gebied van voeding en ik vind het een uitdaging om mijn kennis over te dragen en meer mensen gezonder te laten eten en leven.

Wat is dan een gezonde keuze? Noten voor omega 3, eiwitten en vitamine E, vlees voor vitamine B12, nog een visje voor omega 3 en gezonde vetten.

Klopt helemaal, maar dan wel met mate.

Er wordt zoveel geschreven over goed eten, de een adviseert een koolhydraatarm dieet, de ander veel eiwitten, nog een ander zegt van alles wat minder, wat is nu waar. Dan zijn er ook nog eens heel veel dieet boeken op de markt, die allemaal hun eigen waarheid hebben...

Daarom kan ik ook heel goed voorstellen dat jullie het allemaal even kwijt zijn wat nu goed, gezond en voedzaam is.

Wat voorbeelden van opmerkingen die ik dagelijks te horen krijg:

- Ik wil graag afvallen, maar wil niet al te veel veranderen.; niets veranderen heb je de afgelopen periode al gedaan en dat werkte niet. Verandering is noodzakelijk!

- ik wil graag, maar heb een gezin; Dat betekent dat je gezin niet gezond hoeft te eten? Gezond eten is goed voor iedereen, niet alleen als je wilt afvallen

- Ik wil wel, maar heb geen tijd; sorry, je hebt tijd om deze blog te lezen, een vriendin te appen. UIteindelijk doe je boodschappen en kook je, boodschapen doen en koken kost tijd, zowel voor gezond eten als voor ongezond eten.

- Ik wil wel, maar heb  4 verjaardagen; deze hoeft geen uitleg, start opnieuw met lezen bij aandachtstreepje 1.

- Ik kan me niet bedenken waarom ik niet afval, ik doe alles volgens het boekje; Over welk boekje hebben we het nu ? Een van die 1000 dieet boeken?

Dat is mijn uitdaging, met mijn kennis en ervaring kijk ik samen met jou wat bij jou past, het beste voelt en waarmee je jezelf voeding geeft en niet alleen vulling.

Voeding is namelijk iets heel anders dan vulling, de pakjes, zakjes, kant en klaar maaltijden, koek, chips, die in ons "voedings" patroon geslopen zijn voeden ons niet, leveren geen goede energie en zorgen al helemaal niet voor ons welzijn, wat sommige verpakkingen ook beweren.Een andere veel gemaakte fout is teveel eten ook al is datgene wat je eet wel gezond, maar wat is dan TEveel? Onze lichamen zijn vergeten wat genoeg is.... Ik heb veel te vertellen over gezonde en voldoende voeding. Lets Go Sport organiseert informatie avonden over gezonde voeding, want ik deel graag mijn kennis met jullie.Samen naar een gezond leefstijl!


10 december 19:00 of 10 januari 19:30 zijn jullie welkom voor onze gratis informatie avond. Zie ik je op een van de avonden?


Meld je vandaag nog aan via info@letsgosport.nl


Have a nice weekend3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page