top of page

Lets Meet Melissa #Blog17

Sinds een aantal jaar doe ik mee aan de bootcamp, eerst via de bootcampclub en sinds 1,5 jaar bij Let’s go sport.

Super leuk en gezellig om te doen.

Voordat ik zwanger raakte van mijn dochter nu bijna 7 jaar deed ik ook aan hardlopen.

In de afgelopen jaren was het er niet meer van gekomen om dit weer op te pakken. In mei 2019 werd er bij Let’s go sport een hardloopclinic gegeven door Jim Doornbosch, dit was echt leuk opgezet en met zijn enthousiasme werd ik ook weer enthousiast om weer wat te gaan doen met het hardlopen. Zo gezegd zo gedaan. Eerst begonnen met de 12 weken hardloopclinic met als doel de Vestingloop op 1 september 2019. Wel even getwijfeld of de 10 km al haalbaar was, maar met de trainingen, de positiviteit en het enthousiasme de 10 km gelopen en gehaald in een tijd van 1 uur en 3 minuten. Best een beetje trots.

Hierna heb ik een nieuw doel verzonnen, misschien is de marathon in april 2020 dan wel haalbaar of zal het bij een hersenspinsel blijven. Volgens Jim is het haalbaar, nou dan gaan we het gewoon proberen. Door de kleine groep waar we mee lopen heb je goede begeleiding, een eigen trainingsschema en kan je je vragen stellen als je ergens bij vastloopt. Nu de duurloop langer wordt kom je allerlei andere aspecten tegen zoals voldoende eten en drinken, tijdens het lopen eten en drinken meenemen zodat je je koolhydraten en dergelijke weer aanvult zodat je goed blijft lopen/presteren. Probeer maar eens te lopen, ademen en eten, dit is geen goede combi moet ik zeggen.

Om tijdens het lopen het ook op te kunnen nemen moet je weer in een bepaalde hartslagzone lopen. Dit alles bij elkaar maakt het nog best ingewikkeld. Inmiddels ben ik 3 keer in de week aan het hardlopen, 1 keer met de groep en 2 keer zelf volgens het trainingsschema. De trainingen met de groep zijn steeds weer afwisselend en ook persoonlijk gemaakt, door andere tijden qua intervallen aan te houden.

Doordat je merkt dat je vooruit gaat en het beter aan gaat voelen voelt het goed om te doen.


Nu nog ruim 4 maanden te gaan om dit verder op te bouwen, maar we gaan ervoor.

Eerst nog inschrijven!
11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page