top of page

Lets Get Wedding Fit #blog5

Oké reality check!Er zit nog geen vooruitgang in m'n voedingsplan. En ook alweer een maand geleden dat ik iets heb geschreven, te lang geleden! Had al langer een rot gevoel over het eten en ben door m'n lieve vriend even tot de orde geroepen. Heel toevallig mailde coach Gina op dat moment ook met een in your face mailtje waardoor ik toch weer even ging nadenken. Ik ben gewoon niet zo lekker bezig.. kom op nu gewoon weer gas!

Ik had zo verschrikkelijk veel moeite om taart (die collega's trakteren), een avondje pizza met familie (sorry Pizza Fresca, help nee, dan kan ik gewoon geen sla eten!) en ohhhh mijn verslaving hamka's chips, te laten staan. Maar goed kan heel lang excuusjes gaan verzinnen maar nu is het woordje NEE gewoon heel belangrijk. Want ik voel me nou niet echt heel veel beter na dat lekkers? En daarnaast, als we zo lekker door blijven gaan komen er kilo's aan i.p.v. dat ze er af gaan. Neeee dat wil ik niet.


Maar wat dan wel? Op dit moment mag ik ongeveer 1600 calorieën eten. Die kan je vullen met een kaascroissantje, crackers met duo penotti en dan je avondeten met wat lekkers na, maar het is natuurlijk veel beter en gezonder voor je lijf om die calorieën wat anders te verdelen. Dus, lekker veel groentes, eiwitten en verantwoorde koolhydraten.

Met eiwitten kan je denken aan kip, yoghurt en kwark, eieren, tonijn en andere vis enz. Gezonde vetten zijn ook belangrijk! Die zitten voornamelijk in vis (2 vliegen in 1 klap), noten, pitten en zaden en avocado. Koolhydraten die verantwoord zijn zitten in volkoren producten, gedroogd fruit, zoete aardappel, pompoen enz enz. Maar ook heeeeel belangrijk, netjes je groentes en fruit eten hè!

Mijn vriend was zo lief om kleine bananen pannenkoekjes te maken als tussendoortje. Banaan, 2 eieren, beetje havermout, schepje eiwitpoeder, blauwe besjes, beetje mixen en hop in het pannetje! Heerlijk. Ik probeer nu echt te letten op ontbijt en lunch en tussendoortjes. Dus kwark met nootjes en een beetje honing, of een cracker met roomkaas light en een halve avocado, boterhammetjes met kipfilet, of een lekkere salade als lunch. Afwisseling en voorbereiding is wel heel belangrijk anders grijp ik ieder geval snel mis!


Wie weet heb je wat aan deze kleine puntjes. Straks ook wat meer over het avond eten. Voor nu hou ik het bij de Hollandse prak, groentes, vis of vlees en rijst, offf wat ik gister had lasagne met pompoenbladeren i.p.v. lasagnebladeren. Ja het bestaat! Gewoon bij de appie. Genoeg inspiratie en als ik een beetje oplet is er ook zo weer een kilo af! Die hamka’s chips laat ik voorlopig even staan! Want langzaam komt er wat schot ik de zaak.

Denk je ook, ik kan dit niet alleen en vind je het fijn om een stok achter de deur te hebben op het gebied van voeding? Check de Healthy pagina op deze site even!

Ik ga ervoor!

X Loes

1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page