top of page

Let's Go!

Let's Go!


Onlangs een leuk onderzoek gelezen van Polar.

Polar, bekend van haar sporthorloges, heeft een mooi onderzoek gedaan tijdens de uitbraak van Covid-19. Wat blijkt: de gebruikers van het Polarhorloge zijn van de Covid-19-uitbraak en de bijbehorende lockdown massaal Go fit gegaan.

Zo hebben ze gezien dat de gebruikers veel meer sliepen, meer stappen maakte per dag en massaal naar buiten gingen.

Maar wat waren de trends op het gebied van sporten in deze periode? 

Wat Polar kan aantonen is dat de gebruiker gemiddeld 34,9% meer is gaan sporten/bewegen. Dat is geweldig nieuws. Zeker in deze tijden.

Het doet mijn sporthart goed dat er toch een mooie verandering kan plaatsvinden in moeilijke tijden. Mensen komen nu echt in beweging. Geweldig toch :-).

Waar ik zelf wel van ben geschrokken is het volgende: het onderzoek liet ook zien dat op vanaf het moment dat de sportscholen en zwembaden hun deuren dicht moesten doen, er een sterke daling kwam van het gebruik van loopbanden (73%) en roeimachines (83,5%). Het zwemmen viel geheel terug naar niet noemenswaardig. Bijna niemand kon meer zwemmen, mits je een eigen zwembad had :-)).

Daar tegenover stonden uiteraard de eerder genoemde mooie veranderingen. Het aantal geregistreerde hardlopers steeg met 49,5%. Wandelaars met 110%. Whoop, whoop, de helpende en helende kracht van het wandelen wordt eindelijk gevoeld. Wat helemaal explosief groeide waren de fietstochten en dan voornamelijk op de racefiets. Eindelijk werden ze uit het stof gehaald en gebruikt waarvoor ze bedoeld zijn. Een mega, mega vette stijging van 328%!!! Wow, bizar gewoon!

Ik ga als coach/trainer dan meteen denken: wordt er dan ook voldoende geslapen en rust gehouden?

Ook dit heeft Polar aan de hand van de gebruikers kunnen inzien. De gebruikers sliepen gemiddeld 26 minuten langer. Een extra dikke bonus hierop was dat we fysiek en mentaal nog beter wisten te herstellen.

En als laatste en zeker niet te vergeten punt: door alle rust, het regelmaat en meer bewegen, zorgden ervoor dat de gebruikers hun hartslag op een gezond niveau wisten te houden. Dit kan een mooie indicatie zijn op het feit dat we minder stress hebben ervaren. Ook wel nodig met alles wat er nu gebeurt. Al met al word ik van de onderzoeksresultaten heel blij en gelukkig. Mensen bewegen en sporten meer, rusten beter uit en hebben minder stress. 

Leuk al deze cijfers en onderzoeken nu tijd voor nog wat extra gezondheidsfeiten:

Ready for this 

Fysiek

Psychisch

  • Relaxed voelen.

  • Minder stress.

  • Verbetering van slaapkwaliteit.

  • Betere concentratie.

  • Vrolijker zijn minder gevoel van angst of neerslachtigheid.

Sociaal

  • Minimaal, maar het is nog wel mogelijk contacten met vrienden, familieleden, buren, collega’s.

  • Even een andere omgeving met andere mensen in plaats van je eigen huis of kantoor.

Nu zitten we weer in een gedeeltelijke lockdown. Het brengt je niet aan het lachen. Maar laten we wel blijven lachen! Er is nog genoeg mogelijk en kijk naar de mogelijkheden en niet naar de obstakels. Voedt jezelf niet met angst, maar met blije momenten en gevoelens. Blijf lekker sporten en bewegen. Er is nog genoeg mogelijk, Ook bij je lokale sportschool of - studio. 

Blijf fit en gezond en zorg goed voor je lichaam en geest.

Met sportieve groet,

Gina Sandifort.11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page