Gaan we keihard vechten of vluchten. Winnen of verliezen. Of is er eigenlijk helemaal geen strijd
en dienen we gewoon in extase door te gaan?
Zeker in deze gekke tijden gaan er dingen veranderen. Dingen die we eerst voor lief namen zijn nu ineens niet meer mogelijk. Denk aan de sportschool of verenigingen die ineens niet meer open mogen zijn.
Wat nu?
Volgens woordkunstenaar Akwasi gaan alleen death fish with the flow en dienen we te denken in extase. Maar wat betekent dat nu eigenlijk voor sporten in deze bijzondere tijden.
De teksten van het album waren dit keer een bron van inspiratie om deze tekst te schrijven.
Blijf bij jezelf! Doe een sport die je leuk vindt of pak een oude sport, waar je geen tijd meer voor had, op.
Passen de filmpjes van je trainer niet bij je? Dat kan. Ga dan lekker een lange wandeling maken, een stukje hardlopen of pak de fiets en ga naar buiten.
Vraag of je wat materialen mag lenen van je sportschool of trainer en laat een mooi schema maken dat je het kan oppakken thuis.
Wat een veranderingen allemaal.
Sporten vanuit huis, beeldbellen met klanten en zorgen voor groepslessen op afstand.
Het is allemaal testen, proberen en uitvogelen geweest voor deze branche.
Zo ook voor de mensen thuis, die willen sporten, of goed bezig willen blijven met hun sport en eetgewoonten. Hoe kun je in deze tijd schakelen en vasthouden?
Waar een wil is, is een weg. En waar tijd is, komt ruimte.
60 dagen duurt het ongeveer voor een nieuw aanpassing gewoonte begint te worden.
We zitten inmiddels 8 weken op slot in de sportbranche. Deze verandering is bijna een gewoonte geworden, zou je zeggen! En waarom is en blijft het dan toch moeilijk om nieuwe gewoontes te starten?
Dit heeft mede te maken met onze wil om het echt te doen.
Wil je starten met sporten, maar denk je nu in problemen of mogelijkheden?
Vraag jezelf af waarom wil je bewegen, sporten of je voedingspatroon aanpassen?
Nu zal je misschien denken, ja maar, het zal wel weer van korte duur zijn allemaal. Heb al zoveel geprobeerd. Dat is nu juist het goede antwoord: geprobeerd. Met proberen kun je ontdekken wat wel en wat niet. Maar door echt te doen en erin te verdiepen, komt er een motivatie naar voren.
Ik wil zo graag hardlopen: oké waarom? En heb je het al geprobeerd of beter gezegd gedaan?
Is je antwoord, ja: top! Ben je gestopt en is je antwoord ook ja: kun jij jezelf afvragen, waarom je gestopt bent.
Als het antwoord tijd is, dien je naar je planning te kijken. Is je antwoord motivatie, zoek iemand waar je jouw motivatie uit kan halen. Weet je niet hoe je moet beginnen? Zoek een professional, die je daarbij kan helpen. Voor alles is een antwoord. Of nog beter: een oplossing.
Maar, ik heb al eens gelopen en het lukte gewoon niet. Dat kan ook. Dan kun je afvragen: waarom niet?
Wilde je bij je eerste loop gelijk 5 of 10 km in één keer lopen? Na eerder nooit wat te hebben gedaan? Dan is het logisch dat het niet lukt. Een lichaam heeft nu eenmaal tijd nodig om te wennen aan een nieuwe situatie. Dus ook met sporten, voeding enz. enz. duurt het minimaal 60 dagen voor het een gewoonte wordt. Het is ook een gewenning voor het lichaam.
Alles waarin je resultaten wilt behalen, kost tijd, energie en discipline. En waarom dit ook niet nemen voor iets moois zoals ons lichaam. Je hebt er maar 1 en je zal er ook maar 1 krijgen. Neem de tijd, gun jezelf ruimte, pas aan waar nodig en kijk niet teveel naar anderen die je kunnen demotiveren. Ieder lichaam is anders en zal anders reageren.
Kijk liever naar personen die motiveren. Lees boeken die je de kracht geven. Ga naar lezingen of workshops waar je wijzer van wordt. Praat met professionals en niet met zomaar iemand die een keer wat heeft geprobeerd. Iedereen is uniek in zijn soort.
En daar sluiten we dit keer mee af.
Uniek blijven en niet meegaan met de stroming.
Alleen dead fish go with the flow.
Met sportieve groet,
Комментарии