top of page

Alma verteld over wat sporten voor haar betekende tijdens haar zwangerschap#Blog21

Tijdens mijn zwangerschap heb ik bij Marjolein gesport. Gedurende mijn zwangerschap kreeg ik oa last van mijn bekken, ik wist niet zo goed wat ik wel en niet kon doen. In overleg met de gynaecoloog gaf hij aan dat sporten onder begeleiding zolang ik mij goed voelde absoluut geen probleem was. Zelfs erg goed! 

Zo heb ik tot en met (ze werd pas met 42.1 geboren) 40 weken kunnen sporten! Ook volgde ik zwangersschapsyoga bij Lets go sport. Deze combi van kracht en yoga was super. Bij beide kreeg ik heel veel tips voor de bevalling & kraamtijd. Ik ging er met vertrouwen in.

Na de bevalling ben ik weer gaan sporten bij Lets Go Sport

tijdens de mamma fit lessen , je kan vanaf 6 weken na de bevalling al weer gaan sporten. Alleen ik had wat fysieke complicaties (ontsteking) na de bevalling. Na overleg met de trainster Marjolein, zij is tevens ook Fysiotherapeute, heb ik de start nog iets langer uitgesteld. Rond 10 weken ging ik voor het eerst sporten, ik dacht zelf dat het echt nog niet ging, kon bijv amper mijn dochter uit de wieg oppakken. Maar ik ging super vooruit week na week en nog steeds :). Marjolein weet voor iedereen oefeningen op maat te maken zodat het haalbaar blijft, je blijft zo binnen je grens maar je word wel uitgedaagd. Bijna een als een personal trainer alleen met een leuker tarief :). Wat ik nu als moeder een enorme plus vind is dat de lessen op maandag en woensdag zijn. Als mijn dochter bijvoorbeeld op maandag een enorme huildag heeft (en niemand anders wilt dan mama) kan ik op de woensdag gaan.

Zo probeer ik in iedergeval 1x per week te sporten en 1x per week yoga te doen. Dat lukt me gelukkig nu al een paar maanden. 

Wat mij ook enorm is opgevallen is, is dat de herstel tijd na de bevalling veel langer is verwacht! Inmiddels ben ik 7 maanden na de bevalling en begeleid sporten is nog steeds heel fijn. Ik ben nog steeds niet op het niveau van voor de zwangerschap, je lichaam is toch anders geworden dan daarvoor. Maar ik ben enorm vooruit gegaan. En ik geloof dat goede begeleiding heel belangrijk is, want je kan ook een hoop blessures oplopen door verkeerd opbouwen. 

Ik kan Lets go sport fit Mama absoluut aanbevelen, Marjolein helpt mij enorm tot op heden om mijn fysieke doelen te behalen.


Tip: Marjolein doet ook

, hoe lekker is dat een massage na het sporten en je lijf 

1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page